TV Sistemi

  •  
    ALCAD Tanıtım Videosu
SMATV ve IP TV Sistemleri
SMATV (Satellite Master Antenna TV), çoklu TV izleme noktalarının bulunduğu yaşam alanlarında, merkezi anten sistemi ile alınan karasal ve uydu, analog ve dijital yayınların tüm izleme noktalarına belirli standartlarda taşınması prensibine dayanır. Abone sayısı ve talep edilen kanal sayısının artmasıyla birlikte, toplu yaşam alanlarında oldukça sık kullanılır. Günümüzde siteler, hastaneler, lojmanlar ve oteller gibi çoklu TV izleme noktasının bulunduğu alanlarda geleceğe yönelik SMATV altyapıları, koaksiyel, fiber ya da hibrit kablo altyapıları üzerinden uygulanır.

SMATV sistemleri, sağlıklı ve sorunsuz bir şebeke için doğru mühendislik ve doğru ürün kullanımı gerektirir. Merkezi TV yayınları alışılagelmiş koaksiyel kablolar veya IP network tesisatı üzerinden yapılabilmektedir. Gerek tesisat gerekse sağladığı ilave fonksiyonlar açısından üstün yönleri bulunan IPTV sistemleri giderek tercih edilen bir çözüm haline gelmektedir.

SMATV (Satellite Master Antenna TV) ve MATV (Master Antenna TV) terimleri uydudan ve havadan gelen sinyallerin birlikte veya ayrı ayrı alımı, işlenmesi ve dağıtımı ile ilgili tüm ürün ve sistemleri belirtmek için kullanılır. Büyük ve orta ölçekli projelerde, yerli ve yabancı yayınların uydu üzerinden alınması ile ilgili mekanlara dağıtılmasını, net olarak TV görüntülerinin kullanıcı tarafından izlenmesini sağlar. Bu sistem aynı zamanda kablolu TV, dijital TV dağıtıcı sistemleri ile entegre olabilir ve birlikte çalışabilir.

MATV (Master Antenna TV); hastane, yurt binaları, site, tatil köyü, otel iş merkezi vb. yerleşim yerlerinde, tek kablo üzerinden istenilen sayıda TV kanalının iletilmesi için oluşturulan bir sistemdir. Gelişen teknoloji ile beraber; SMATV sisteminde kullanılan kablo üzerinden TV yayını yanında birçok hizmet de sunulabilmektedir. Örneğin, yüksek hızlı internet, dahili telefon sistemi, info kanal, çeflitli interaktif hizmetler, kamera güvenlik sistemi vb. bunlardan bazılarıdır.

IPTV (Internet Protocol Television) televizyon ve / veya görüntü sinyallerinin geniş bant (kablo internet / DSL) kullanıcısı aboneler veya izleticilere internet protokolü üzerinden dağıtıldığı sistemlerdir. Görüntü yayınının bant genişliği gereksinimlerinden dolayı, IPTV bağlantılarının dağıtılması gereklidir. IPTV hem canlı TV yayınını (multicasting) hem de banttan yayını (VOD, Video on Demand) içerir. Bu yayınları izleyebilmek için televizyona bağlı bir set üstü alıcı cihaz ya da bilgisayar gerekir.